معرفی دفتر مدیریت امور فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه
مقدمه
پیشرفت جامعه در هر زمینه مرهون استفاده از دستاوردهای علمی مرتبط است و این مهم از طریق استفاده از نتایج تحقیقات و پژوهشهای انجام شده توسط متخصصان امر صورت میپذیرد. به طور خاص در امور مرتبط با کشاورزی و منابع طبیعی، بهرهگیری از اساتید مجرب و متخصص در قالب پژوهشهای قابل انجام لازم و ضروری به نظر میرسد. با عنایت به واژههای تحقیقات و فناوری در ساختار سازمانی وزارت متبوع یعنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این راستا دانشگاه میتواند به یکی از رسالتهای اصلی خویش که استفاده از توانمندیهای علمی جهت رفع مشکلات جامعه است، در قالب پژوهشهای کاربردی، بنیادی، توسعهای و نظایر آن جامه عمل بپوشاند.
در زمينه ارتباط دانشگاه با سازمانها، شرکتهای دولتی و غیردولتی، انجام تحقیقات از طریق معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه به نمایندگی از دانشگاه صورت میپذیرد که مجری آن مدیریت امور فناوری و ارتباط با صنعت است. بر این اساس، انواع قراردادهای تحقیقاتی خارج دانشگاه و ویژگیهای آنها در این مجموعه در قالب عقد قراردادهای تحقیقاتی تعریف میشوند. منظور از صنعت در این آيیننامه، کلیه دستگاههای دولتی یا خصوصی اعم از ادارات، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، سازمانها، شرکتها و کارخانجات دولتی و غیردولتی ميباشند.
1- اهداف
1-1- تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و تکمیل چرخههای نوآوری.
1-2- رفع نیازهای علمی و فنی کوتاهمدت و بلندمدت کشور بهعنوان یک رسالت اساسی دانشگاه.
1-3- ارتقای دانش فنی اعضای هیاتعلمی از طریق آشنایی با مسايل و مشکلات صنعت و جامعه.
1-4- فراهم نمودن زمینه انجام پروژههای تحصیلات تکمیلی در ارتباط با تحقیقات کاربردی مورد نیاز کشور.
1-5- انتقال دانش فنی به دانشجویان به ويژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حین اجرای طرحهای تحقیقاتی در صنایع و کارخانجات.
1-6- حمایت و فراهم کردن زمینه برای انجام تحقیقات گروهی و سازمانیافته و ایجاد هستهها، گروهها و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه.
1-7- بهرهبرداری هدفدار و موثر از منابع و تجهیزات موجود در خارج دانشگاه در جهت توسعه و تامین امکانات، منابع و تجهیزات پژوهشی دانشگاه.
1-8- جذب اعتبارات و منابع مالی خارج از دانشگاه در جهت اجرای طرح های تحقیقاتی